Молочне суфле - легкий, повітряний і дуже ніжний десерт.

sufleshechka

Інгредієнти (на 4-6 порцій):
- Молоко #АМА (3,2% жирності) кімнатної температури - 1 літр,
- Яйця - 10 шт.,
- Борошно пшеничне - 125 г + для посипання форми,
- Вершкове масло #АМА (розм'якшене) - 50 г + для змащування форми,
- Цукрова пудра - 300 г + 4 ст. ложки,
- Ванільний цукор - 1 пакетик.

Приготування:

1. У вогнетривкій посуді змішайте борошно і 300 г цукрової пудри, додайте вершкове масло і 6 жовтків, розмішайте все до однорідної маси і поставте на середній вогонь. Відразу ж тонкою цівкою влийте молоко, при цьому постійно помішуючи суміш вінчиком, і доведіть до кипіння.
2. Зменшіть жар до мінімуму і варіть, не перестаючи помішувати, 10-15 хвилин (до загустіння). Зніміть майбутнє суфле з плити, додайте ванільний цукор, перемішайте, процідіть, щоб не було грудочок, і залиште остигати. Регулярно розмішуйте масу, інакше на її поверхні утворюється корочка, і це зіпсує кінцевий результат.
3. Коли маса майже охолоне, введіть у неї 4 жовтки. Охолоджені білки від всіх 6-ти яєць збийте в тугу піну, додайте в неї 2 столові ложки цукрової пудри. Збивайте ще 2-3 хвилини. Викладіть білки в основну суміш і дуже обережно перемішайте, щоб не зникли бульбашки повітря - саме вони зроблять десерт повітряним.
4. Форму для суфле змастіть вершковим маслом, присипте борошном і 1-й столовою ложкою цукрової пудри. Обережно викладіть туди «тісто» і поставте в розігріту до 170-180 градусів духовку. Випікайте 20-25 хвилин до збільшення обсягу.
5. Їсти суфле потрібно відразу ж після того, як ви витягнете його з духовки. Подавайте його в тій же ємності, в якій воно готувалося. Посипте десерт 1-й столовою ложкою цукрової пудри (це краще зробити через ситечко) і при бажанні гарніри кульками морозива або будь-якими свіжими або консервованими фруктами.

Поширити у мережі:

Місця продажу нашої продукції

Відео гід по підприємству

Новини

Ми в соцмережах

    Soc Facebook

Контакти

Адреса: м. Київ, вул.Тулузи, 5
Тел.: (044) 273-69-24
Моб.: (093) 474-57-39
Факс: (044) 274-52-10
E-mail: FavorAMA1993@gmail.com